Puj Tub babybadje

Dit innovatieve babybadje is een compleet herontwerp van een standaard badje. De Puj Tub is zeer gebruiksvriendelijk en past in elke standaard wasbak. De Puj Tub is plat op te bergen of op te hangen en je kunt hem met 1 hand weer in elkaar zetten. Het badje is van zacht flexibel schuim gemaakt waardoor je baby lekker zacht ligt. Lees meer over de Puj Tub 

PUJ Tub Babybadje
 
 

Een baby in bad doenBabybadje met Standaard

Hoe vaak zou ik mijn baby moeten wassen?

Het is natuurlujk aan jou hoevaak je je babytje wast. Je zult vanzelf merken of je baby van een bad houdt. Sommige baby's zijn er helemaal gek op en worden er helemaal ontspannen door.

Elke dag je baby in bad doen is in ieder geval niet nodig. Als je baby net geborden is, is 1 of 2 keer per week voldoende om je baby schoon te houden. Let er op wat het wassen met het huidje doet. Het water uit de kraan is in elke regio anders en 'hard water' kan een babyhuidje sneller uitdrogen/beschadigen.

Tussen de badjes door is het wel belangrijk om de huid schoon te houden. Verfris het gezichtje regelmatig en als je de luier verschoont zorg dan dat alles schoon is voor je een nieuwe luier om doet.

De eerste keer dat je baby in bad gaat kan hij/zij het een beetje eng vinden. Aan te raden is om het de eerste keer met papa en mama samen te doen. Zo kun je samen bedenken wat goed werkt en kan iemand eventueel vergeten spulletjes pakken, dat zal je zeker de eerste paar keer zeker gebeuren.

Een natte, gladde en bewegende baby wassen en afdrogen vergt wat oefening en vertrouwen, maar als je eraan went zul je er beide van genieten. De meeste baby's vinden het warme water heerlijk en kan ze helemaal tot rust brengen.

Waar kan ik mijn baby wassen?

Babybadje op standaard

Je kunt je baby wassen in een badkuip of douche, maar zonder hulpmiddelen moet je de baby dan constant vasthouden. Er zijn verschillende hulpmiddelen op de markt om hierbij te helpen. Zo kun je de baby in een badstoeltje zetten of een apart babybadje gebruiken. 

Vooral de babybadjes zijn erg populair, omdat je de baby dan staand kunt wassen. Een babybadje met standaard is dan ook een van de best verkochte babybadjes. Zo is er de bekende Tummy Tub, een soort emmer die je makkelijk op tafel of op een standaard kunt zetten. Met de Puj Tub kun je zelfs in de bestaande wasbak je babytje wassen.

Wanneer is de beste tijd om mijn baby te wassen?

Het beste is om een tijd te kiezen wanneer de kans klein is dat je gestoord wordt. Je baby zou wakker moeten zijn en tussen twee maaltijden inzitten, zodat hij niet met een volle of lege maag in bad gaat.
Als je baby pasgeboren is dan maakt het niet zoveel uit of je hem/haar overdag of 's avonds in bad stopt. Na een paar maanden kan het echter prettig zijn om het onderdeel te maken van het naar bed gaan, zodat je babytje lekker kan ontspannen voor het gaat slapen. Het warme water helpt de baby om te ontspannen en maakt een baby vaak ook slaperig.

Laat je baby nooit zonder toezicht in een babybadje, zelfs niet voor een paar seconden. Een baby is heel lenig en ook al gebruik je een badstoeltje of iets anders, een baby kan zichzelf in een paar seconden in gevaar brengen.

 

Babydam Babybadje

Badydam babybadje

Met de babydam heb je geen apart babybadje meer nodig! De babydam schuif je in de badkuip waardoor je het bad eenvoudig verkleint. De ruberen universele onderdelen sluiten moeiteloos het water af. Zelfs wanneer er gespeeld wordt zal de babydam op zijn plek blijven zitten.

Te koop via: BedBad.nl.